У світі знайдеться небагато людей, які не любили б солодощі. Проте більшість десертів не несуть користі організму, а часом можуть і нашкодити. Водночас дієтологи виділяють один продукт, який і рецептори порадує та допоможе. Про це пише ua-vestnik.

Періодично наш організм вимагає чогось смачненького, наприклад, тістечко, торт або шоколадний батончик. Однак такі продукти важко назвати корисними, а при постійному вживанні вони можуть навіть зашкодити здоров'ю.

Темний шоколад. Фото: скрін youtube
Темний шоколад. Фото: скрін youtube

Водночас дієтологи в один голос заявляють, що є десерт, який можна назвати найкориснішим. Це чорний шоколад. Такий продукт здатний вгамувати спрагу до солодкого і навіть покращити роботу серця.

За словами фахівців, темний шоколад сприятливо впливає на пружність кровоносних судин. Також у ньому містяться флавоноїди какао, які підвищують згортання крові, запобігають утворенню тромбів і в цілому позитивно впливають на серце.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Чорний шоколад. Фото: Youtube
Чорний шоколад. Фото: Youtube

Однак, щоб гіркий шоколад приносить лише користь, потрібно правильно дозувати його. Рекомендована норма – близько 10 грамів на день. При цьому варто пам'ятати, що у людини можуть бути протипоказання до вживання шоколаду, тому перед тим, як додавати його до раціону, краще порадитися з фахівцем.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, соняшникова олія: чому цей важливий продукт може скоротити тривалість життя.

Також наш портал інформував, від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішими.

Крім того, ми писали, у вас точно буде рак, якщо ви питимете таку воду: перегляньте вживання інакше не оберетеся біди.