Важливо розуміти, що грибок, який з'являється на сирих предметах і має властивість поширюватися будь-якою поверхнею, це і є цвіль. Цвіль, бруд, неприємний запах, що її супроводжують, небезпечні для здоров'я людини, для речей, які ми стираємо, для самої пральної техніки.

Найчастіше пліснява збирається під манжетою люка, на гумі ущільнювача пральної машини.

Один з українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах, розповів про бюджетні кошти для чищення гумки від плісняви.

Перекис водню, скріншот з відео
Перекис водню, скріншот з відео

Перекис водню

Щоб позбутися плісняви ​​на гумі ущільнювальної пральної машини, потрібно приготувати розчин з однієї частини перекису водню 6% і однієї частини води. Якщо перекис водню 3%, розбавляти його не потрібно. Якщо випадок запущений, до водню додати оцет.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Обробити гуму приготованим розчином або просто 3% перекисом водню, почекати 10-15 хвилин, після чого відтерти залишки плісняви ​​жорсткою щіткою. Промийте гумку та протріть насухо. Щоб закріпити результат, гумку можна протерти ефірною олією.

лимонна кислота для пральної машини
Як очистити пральну машину лимонною. кислотою? https://www.youtube.com/

Лимонна кислота

Для чищення пральної машини від плісняви, крім лимонної кислоти, знадобиться "Доместос" або інший засіб для чищення.

Для початку необхідно підготувати робочу поверхню, протерти гумку вологою серветкою або губкою, змоченою у слабкому мильному розчині. Далі гумкою, вже змоченою в "Доместосі" або в іншому засобі, добре пройтися ущільнювачем. Потрібно протерти всі важкодоступні місця, інакше цвіль повернеться знову.

Після цього закрити дверцята пральної машини та залишити її в такому положенні мінімум на 2 години. Після цього засипте в машину лимонну кислоту (половину склянки), поставте максимальну температуру і увімкніть режим "Полоскання". Для кращого ефекту таку маніпуляцію можна зробити двічі.

Сода
Сода

Харчова сода

Щоб почистити плісняву, одну чайну ложку інгредієнта розвести в одній склянці води кімнатної температури і цим розчином відмити плісняву на гумці пральної машини. Залишити машину на півгодини, після цього запустити прання на півгодини. Для посилення ефекту перед запуском можна додати столову ложку прального порошку.

Декілька порад, щоб цвіль не з'являлася знову

• Щоразу після прання протирайте барабан, ущільнювач, всі гумові деталі.

• Дверцята машини після прання тримайте відкритою, щоб барабан провітрювався.

• Не залишайте вологу білизну в машині, одразу виймайте її.

• Не зловживайте кондиціонером. Під час використання кондиціонера увімкніть режим додаткового ополіскування.

• Щомісяця запускайте "порожню" прання у режимі кип'ятіння. Раз на півроку чистіть машину лимонною кислотою або оцтовим розчином.

Нагадаємо, не поспішайте викидати: мандаринові шкірки можуть сильно виручити в господарстві.

Раніше повідомлялося, один простий фрукт допоможе пригальмувати процес старіння: що потрібно їсти кожному.

Також, де і як найкраще встановити теплицю на дачі, щоб отримати ідеальний урожай.