Коли справа стосується речей із секонд-хенду, дезінфекція — ключова процедура, але запах, що залишається, іноді стає справжньою проблемою. Неприємні аромати, які не зникають навіть після кількох прань, можна перемогти за допомогою кількох простих методів.

Один із найефективніших способів — застосування нашатирного спирту. Цей доступний аптечний препарат, окрім швидкого усунення неприємних запахів, допомагає зберегти насиченість кольору тканини.

Просто розчиніть нашатир у теплій воді, замочіть речі в цьому розчині, віджміть і прополоскати їх перед висиханням на свіжому повітрі.

Інший варіант - потужна побутова хімія. Хімічні засоби глибокого впливу ідеальні для прання речей із секонд-хенду. Однак, перед використанням таких засобів рекомендується замочити речі в мильному розчині на кілька годин.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Для прання використовуйте звичайний порошок або спеціальні гелі, які мають антисептичні властивості.

Прасування одягу, фото pralka
Прасування одягу, фото pralka

Є альтернативні методи: ароматизована сіль і водяна пара. Ароматизована сіль, така як лимонна або морська, допомагає позбавитися запаху після ретельного замочування води з розчиненими гранулами.

Розчиніть сіль у воді, утріть розчин у тканину і замочіть предмет на годину. Після цього висушіть речі на свіжому повітрі.

Водяна пара, використана з праскою або відпарювачем, дозволить усунути неприємні аромати, хоча такий метод слід застосовувати з обережністю через виділення токсичних речовин.

Всі ці методи допомагають позбавитися характерного запаху секонд-хенду, але важливо пам'ятати про безпеку при використанні хімічних засобів та обробці парою, провітрюючи приміщення або використовуючи захисні маски.

Також ми радили, якщо твої рушники після прання, як наждачний папір, спробуй це: п'ять "ніжних" порад

Раніше наш портал писав,чому нам краще спати голяка, ніж в одязі: головні плюси того, щоб скинути з себе труси та піжаму