У сучасному цифровому світі охорони здоров'я доступ до мобільного телефону є ключем до вашої медичної історії. Саме через цей канал зв'язку ви отримуєте важливі повідомлення про виписані рецепти, направлення до лікарів та медичні висновки про непрацездатність.

Проте життя змінюється, і часто у нас змінюються номери телефонів. Що робити, якщо ваш номер змінився або втратили? Відповідь на це питання досить проста, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Якщо ви маєте доступ до старого номера, можна легко оновити дані. Просто зверніться до свого лікаря і попросіть змінити метод аутентифікації в електронній системі охорони здоров'я. Після запиту вам буде надіслано код підтвердження на старий номер. Цей код потрібно буде передати вашому лікарю, який, підтвердивши його, внесе в систему новий номер.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

А якщо доступ до попереднього номера втрачено, не варто турбуватися. У цьому випадку потрібно подати запит на скидання методу аутентифікації на сайті Національної служби здоров'я України (НСЗП).

Прийом у педіатра - фото altamedica.com.ua
Прийом у педіатра - фото altamedica.com.ua

У разі коректно заповненої заявки номер телефону буде скинутий протягом доби. Після цього просто зверніться до лікаря, щоб він вніс ваш новий номер у систему. Важливо пам'ятати, що зміни персональних даних, зокрема номери телефону, переукладання декларації з лікарем не требуется.

Проте, експерти вважають, що використання мобільного номера телефону як основного методу підтвердження особистості є найзручнішим та найшвидшим способом доступу до медичних послуг.

Якщо під час реєстрації вам було обрано інший метод, варто звернути увагу на переключення на номер телефону, щоб отримати максимальну доступність до медичних сервісів.

Крім того, наш портал писав, на Північ, чи на Південь? Куди повертати антену роутера, щоб збільшити потужність інтернету

Також ми повідомляли, як дізнатися, чи стежать за вами за допомогою камери телефону: у XXI столітті потрібно бути напоготові

Стало відомо, що пенсіонерам покроково показали, як пройти ідентифікацію: все простіше, ніж здається