При читанні порад щодо догляду за рослинами в інтернеті потрібно зберігати певну обачність, бо вони можуть призвести до незворотних наслідків. Очевидні помилки огородників-початківців призводять до зниження врожаю або навіть до його втрати.

Одна з найпоширеніших порад — використання солі для боротьби зі шкідниками. Але такі методи можуть спричинити серйозну шкоду для ґрунту, роблячи її непридатною для вирощування.

Вирощування малини, фото: Знай.ua
Вирощування малини, фото: Знай.ua

Не слід зловживати сіллю, натомість експерти рекомендують використовувати перевірені кошти, придбані у спеціалізованих магазинах.

Деякі джерела також радять обробляти пошкодження дерев машинним мастилом, проте її використання може виявитися небезпечним для дерев через вміст отруйних речовин.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

вирощування овочів
вирощування овочів

Для безпечної обробки експерти рекомендують використовувати спеціальні засоби або перевірені традиційні методи, такі як садовий варабо суміш глини з мідним купоросом.

Використання нашатирного спирту у боротьбі зі шкідниками може завдати великої шкоди ґрунту. Однак цей спирт можна використовувати як підживлення для рослин у певних дозуваннях.

Отже, перед використанням будь-яких засобів у догляді за рослинами варто звернутися до перевірених джерел або фахівців, щоб уникнути небажаних наслідків для ґрунту та рослин.

Нагадаємо, ваш сон під загрозою: які квіти не можна ставити в спальні

Раніше наш портал інформував, вдихни на повні груди: кімнатні рослини, які відмінно очищають повітря

Також ми писали, світло для зростання: секрети безкоштовного підсвічування для рослин у зимовий період