Майже за кожного убору використовується побутова хімія, у досвідченої господині її має бути багато різних видів.

Зазвичай деякі кошти залишаються на дальній поличці і просто забуваються, але дуже важливо стежити за їхніми термінами придатності.

Побутова хімія, фотоpixel-shot
Побутова хімія, фотоpixel-shot

Побутова хімія справді може зберігатися дуже довго, але вона зовсім не вічна, як вважають деякі. Такі кошти з часом втрачають свої властивості і можуть стати небезпечними для здоров'я.

Відбілювач

Після відкриття пляшки він придатний близько року і дуже ефективний, але далі хімічні елементи починають розпадатися, властивості буквально випаровуються, а токсичність збільшується. Краще зберігати в прохолодній температурі - не нижче +7 градусів та не вище +21 градуса.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Порошок для прання

Якщо ви ще не встигли відкрити упаковку, тоді сміливо зберігайте її 12 місяців, але вже початий порошок через півроку погано вимиватиметься з речей після прання, а це може викликати сильну алергію.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Гель для миття посуду

Будь-який подібний засіб придатний до використання до 18 місяців. Однак це стосується навіть закритого пакування. Властивості все одно загубляться, тому що хімічна формула почне руйнуватися і сам гель стане більш рідким.

Кондиціонер для білизни

Найкраще "довговічне" засіб - може зберігатися до трьох років, але тільки в запечатаному та герметичному. А ось відкритий кондиціонер потрібно використати протягом 12 місяців. При контакті з повітрям він втратить свої властивості та навіть запах.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Нагадаємо про тепло та затишок з мінімумом зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.< /span>

Раніше ми повідомляли, чому не можна підмітати перед Новим роком і обов'язково потрібно одягати новий одяг: важливі прикмети.