Щоб картопля за зиму не проросла не позеленіла, потрібно дотримуватися головних правил її зберігання. Таким чином, вам не доведеться викидати значну частину врожаю.

Цей поширений овоч зазвичай продають на свіжому повітрі, а не з холодильника. Саме тому будинки його зберігають у шафах чи темних місцях.

Проросла картопля, фото vegan.rocks
Проросла картопля, фото vegan.rocks

Однак нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. Що цікаво, згідно зі статистикою картопля є першою серед овочів за утворенням харчових відходів.

Раніше побоювання щодо зберігання картоплі в холодильнику ґрунтувалися на побоюваннях підвищення рівня акриламіду. Це хімічна речовина, що утворюється у крохмалистих продуктах. Вважається, що її вплив може збільшити ризик захворювання на кілька видів раку.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Проте згодом комітет із токсичності хімічних речовин у харчових продуктах, споживчих товарах та навколишньому середовищі знову розглянув спосіб зберігання картоплі та зробив кілька інших висновків.

Виявилося, що зберігання цього овоча в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й подовжує його зберігання. Для порівняння, у прохолодному темному місці картопля може зберігатися до кількох місяців, а в холодильнику – понад півроку.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що на собі краще не перевіряти: лікар розповів, що буде, якщо за раз вм'яти кілограм мандаринів.

Раніше ми повідомляли, що не тільки до шашлику: хитромудрі лайфхаки з кетчупом, які здивують кожного .

Так само стало відомо, що від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішим.