Ви коли-небудь мріяли вийти з перукарні з зачіски мрії, але натомість отримали не той результат, про який мріяли? Щоб уникнути розчарувань та непорозумінь, важливо навчитися говорити однією мовою з майстром.

Ось кілька секретів успішного спілкування у перукарні.

Якнайменше слів, якнайбільше бажаного

"Щось на ваш смак" або "як у Наталі Портман" — звучить привабливо? Але майстер не ясновидець. Краще донести свої ідеї та побажання з максимальною конкретністю.

Перукар / фото: depositphotos
Перукар / фото: depositphotos

Фотографії — найкращі помічники

Іноді обговорення очікувань складне словами. Показати фото стилю чи зачіски, яку хочете повторити, допоможе уникнути непорозуміння.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Перш ніж сісти в крісло, визначтеся з основними рисами майбутньої зачіски. Довжина, форма, стиль — важливо мати чітке уявлення.

Вчитеся новим термінам

Техніки, такі як слайсинг, філіювання, градуювання — можуть описувати специфічні способи обробки волосся, прибираючи зайвий об'єм або створюючи рваний край.

Знання термінів, таких як мелірування, омбре або балояж допоможе зрозуміти, який ефект ви хочете отримати: часткове освітлення пасм, плавний перехід кольору по довжині волосся або імітація природного сонячного вигоряння.

Не менш важлива частина зачіски — це укладання. Слова на кшталт брашингу або фен-стилінгу допоможуть зрозуміти, яким чином укладатиметься волосся після стрижки.

Важливо говорити про ціну

Ніхто не любить несподіваних сюрпризів, особливо у вигляді ціни. Обговоріть вартість послуг до початку роботи.

Все диво перукарського мистецтва починається з відкритого та ясного спілкування між клієнтом та майстром. Задавайте питання, уточнюйте деталі, і ви обов'язково підете із салону з дивовижною зачіскою, на яку ви очікували.

А ми нагадуємо,не потрібно викидати шалені гроші у стоматолога: як відбілити зуби перед Новим роком удома

Також ми радили раніше, про які зони тіла ми забуваємо, коли миємося - що потрібно робити, щоб не підхопити болячку