Забобони, пов'язані з квітами, мають довгу історію, в якій до рослин вигадувалися різноманітні властивості. Одне з забобонів свідчить, що квіти в горщиках і свіжі квіти, що зрізають, тягнуть до себе весь кисень з приміщення, де вони знаходяться.

Це в основному було поширене в середньовіччі і продовжує жити у деяких суспільних уявленнях.

Цікаво, що з різних культурних традицій, існують і протилежні уявлення про квіти. Наприклад, у деяких країнах цвітіння рослин поза сезоном розглядається як щось погане, як ознака лиха.

Крім того, в минулому деякі культури мали переконання, що подаровані білі квіти призведуть до прискорення смерті одержувача. Через це білі квіти, особливо якщо вони були пониклими або мали специфічний запах, не дарували.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Деякі країни та культури також мають свої власні забобони щодо поєднання певних кольорів у букетах. Наприклад, в англійській культурі поєднання білих та червоних квітів у букеті сприймається як побажання смерті. Проте червоний колір кольорів зазвичай символізує щастя та життєву енергію.

квіти в горщику, скріншот з відео
квіти в горщику, скріншот з відео

У низці госпіталів було заборонено приносити квіти до приміщень. Медсестри, які дозволяли ставити в палаті хворих на букети, ризикували звільненням. Але не лише білі квіти асоціювалися з бідою — і зрізані квіти чи квіти в горщиках також приписувалися до джерел нестачі кисню в палатах, що, за припущенням, могло зашкодити здоров'ю пацієнтів.

Проте наукою доведено, що рослини, навпаки, протягом дня виділяють значну кількість кисню. У нічний час вони споживають, але обсяг спожитого кисню вкрай незначний порівняно з обсягом кисню, використовуваним людиною у стані спокою.

Таким чином, існуючі забобони про те, що квіти можуть висмоктувати кисень, швидше за все, ґрунтуються на старовинних припущеннях, які не мають наукового обґрунтування.

Нагадаємо, як "підгодувати" кімнатні рослини взимку: добрива з інгредієнта, який є на кожній кухні

Раніше ми писали про догляд за фікусом взимку: як доглядати рослину так, щоб вона залишалася здоровою

Як повідомляв Знай.ua, павуки підуть самі: яка рослина прожене з дому восьмилапих гостей