Сучасні пилососи сильно полегшують життя людям, адже не тільки ефективно позбавляють пилу та іншого дрібного сміття, але й можуть помити підлогу. Однак, неправильна експлуатація може призвести до поломки агрегату. Про це пише портал today.

За допомогою пилососу можна вирішити багато побутових завдань, проте агрегат має свої слабкості. Експерти розповіли, що краще не прибирати за допомогою пилососу, щоб не допустити його поломки.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Не рекомендується збирати пилососом волосся зняте з гребінця, це може призвести до зниження потужності пристрою, так і його поломки. Якщо потрібно зібрати волосся, краще використовувати віник або вологу щітку, якщо з килима.

Категорично не можна збирати пилососом кавову гущу, яку ненароком можна розсипати на підлогу. Це сміття може засмітити фільтр і трубку, а волога стане причиною появи грибка.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пилосос, скріншот: YouTube
Пилосос, скріншот: YouTube

Розбиту склянку варто збирати віником. Якщо використовувати пилосос, то гостре скло може порвати вакуумний мішок або потрапити в двигун або пошкодити інші важливі деталі.

Дуже небезпечні для пилососа дрібні предмети – скріпки, монети, бусинки тощо. Таке сміття може пошкодити деталі пристрою та незабаром вивести його з ладу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, незвичайний фільтр: кориця може врятувати ваш пилосос від задушливого аромату пластику.

Також наш портал інформував, закрийте кришечку, це гидко: як позбутися неприємного запаху з термоса, щоб колег не нудило.

Крім того, ми писали, як почистити матрац у домашніх умовах, щоб був як новий: кілька секретів від професіоналів.