Після новорічних та різдвяних свят люди часто сумно констатують, що набрали зайвого.

І зовсім не дивно. Відвідування рідних та численні застілля зі смачними стравами даються взнаки.

Застілля, фото: kagarlyk.city
Застілля, фото: kagarlyk.city

Однак існує кілька простих хитрощів, які дозволять ласувати смачненьким, але не переїдати. Тож зверніть увагу на ці поради, якщо не хочете набрати зайвого за свята. Їх опублікував Гарвардський клінічний журнал.

За словами дієтолога Тереза ​​Фунг, радить узяти на озброєння кілька наступних порад.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Новорічне застілля, фото: фотобанк Лори
Новорічне застілля, фото: фотобанк Лори

Як не луснути на свята від смаколиків:

1. Навчіться вибирати порції. Якщо страв багато, а ви хочете спробувати все, достатньо накладати собі на тарілку по одній ложці без гірки. Однак добре і відмовитися від деяких страв, коли стіл буквально ламається від страви.

2. Усвідомлено харчуйтеся. Якщо ви будете їсти повільно, ваш мозок отримає сигнал про насичення до того, коли буде занадто пізно. Так що просто насолоджуйтесь їжею.

3. Освойте мистецтво спецій. Додайте, наприклад, імбир, корицю, гвоздику, часник, коріандр та інше. Ці спеції багаті на антиоксиданти і флавоноїди, допомагають регулювати рівень цукру в крові, мінімізують появу запальних процесів і підвищують настрій.

Спеції
Спеції

Нагадаємо, що не є після 6 - це міф, який усе ускладнює: як схуднути до Нового року та не обмежувати себе.

Раніше ми повідомляли, що для цього не потрібні дієти: як схуднути вже до Нового року за допомогою води, кілограми підуть швидко.