Випиваючи чашку кави завжди існує ризик пролити трохи напою або випустити чашку на килим. В результаті на покритті може залишитися пляма, яку не так просто вивести. Однак є хитрощі, які допоможуть уникнути неприємних наслідків. Про це пише інформаційний портал arguments.kyiv.

Досвідчені господині радять не зволікати, якщо випадково кава пролилася на килим. Щоб ліквідувати наслідки максимально ефектно, необхідно зреагувати якнайшвидше, щоб пляма не розпливлася по покриттю.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Так, насамперед потрібно взяти паперовий рушник і промокнути місце, куди вилився напій. Робити це потрібно акуратно, без зусиль, щоб не втерти каву в килим.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Коли перший етап виконаний, слід нанести на килим мильний розчин. Зробити це дуже просто: столову ложку для миття посуду розбавити у двох склянках теплої води та додати столову ложку оцту. Всі інгредієнти перемішати та нанести на пляму. Засобу потрібно дати близько 5 хвилин, а потім пройтися плямою щіткою.

Такий не хитрий порядок дій допоможе врятувати килим від плям, а також можливу заміну, адже забруднення від кави сильно впадає у вічі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як почистити матрац у домашніх умовах, щоб був як новий: кілька секретів від професіоналів.

Також наш портал інформував, ви повірите в диво: до безумства простий трюк, який виведе з одягу найстійкіші плями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти.