Блохи в будинку – це неприємність, з якою стикаються багато власників вихованців. Однак, прибрати цих небажаних гостей можливо, застосувавши різноманітні методи, серед яких і народні засоби та хімічні препарати.

Блохи, швидко розмножуючись, можуть стати реальною проблемою. Вони не терплять різких запахів, тому обробка поверхонь у будинку з використанням спеціальних засобів, які відлякують їх, необхідна.

Навіть людина може бути перенощиком бліх, rozetka.com
Навіть людина може бути перенощиком бліх, rozetka.com

Натуральні методи, які можуть бути ефективними у боротьбі з бліхами:

  • Ефірні олії евкаліпта, м'яти чи гвоздики.
  • Суміш подрібненого часнику з пивними дріжджами.
  • Шкірка цитрусових (апельсина, лимона, мандарину).
  • Звичайна сіль, розсипана на підлозі, сприяє знищенню бліх.
  • Різкий аромат концентрованого оцтового розчину.

Крім натуральних методів, у магазинах також пропонуються різні хімічні засоби боротьби з цими паразитами.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Що потрібно робити як профілактика?

1. Першим кроком є ​​обробка тварини. Існує безліч спеціальних шампунів, крапель, спреїв та нашийників, які допомагають позбавити вихованця від бліх. Це не тільки забезпечує захист тварини, але й перешкоджає поширенню бліх по дому.

2. Крім цього, необхідно ретельно прибирати підстилки, де відпочиває вихованець. Регулярне прання білизни для тварин у гарячій воді допоможе знищити яйця та личинки бліх.

Як позбутися бліх / фото: відкриті джерела
Як позбутися бліх / фото: відкриті джерела

3. Саме житло також потребує уваги. Поверхні підлог, килимів, диванів та ліжок слід регулярно пилососити та чистити. Застосування спеціальних засобів від бліх для обробки всього приміщення також необхідне. Це допомагає знищити паразитів, що ховаються в щілинах підлоги та за меблями.

При використанні хімічних засобів необхідно дотримуватись інструкцій, щоб уникнути негативного впливу на здоров'я вихованців та членів сім'ї.

Очищення приміщення та боротьба з бліхами вимагають систематичності та терпіння, але при правильному підході можна повністю позбутися цієї неприємної проблеми та забезпечити комфорт у будинку для всіх його мешканців.

А ми нагадуємо, що жодна зараза не вкусить: як зробити ефективний спрей, який відлякує комарів

Вам буде цікаво дізнатися про те, як досягти здорової та красивої вовни: важливі правила, яких повинні дотримуватися господарі пухнастиків