Багато хто знає про цінні властивості імбиру для організму людини, деякі навіть використовували його під час пандемії коронавірусу, щоб захистити себе.

Найчастіше під час застуди п'ють саме імбирний чай. Даний напій є потогінним, він викликає потовиділення і може застосовуватися при лікуванні лихоманки, що виникає при грипі або застуді. А ось свіжий корінь імбиру має противірусну дію.

Лікування застуди, Ze Signon
Лікування застуди, Ze Signon

Кажуть, що корінь імбиру зменшує пов'язані з заколисуванням симптоми – запаморочення, нудоту, блювоту та холодний піт. Він також може допомогти людям, які пережили хірургічні операції та тим, хто страждає через нудоту внаслідок хіміотерапії.

Понад те, імбир ефективний боротьби з блювотою при токсикозі.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Цінні властивості імбиру пов'язані з його протизапальними характеристиками і деякі дослідження показують, що імбирний компрес полегшує симптоми остеоартриту. Аплікації імбиру допомагають стимулювати кровообіг та заспокоювати опіки. У корені імбиру є ефірні протизапальні олії, які містять гінгерол та інші активні компоненти.

Імбир, фото:  foodclean.ru
Імбир, фото: foodclean.ru

Імбир здатний виводити надлишки газів із травної системи та заспокоювати кишечник. Ефективний цей продукт при коліках та диспепсії.

Дослідники, які проводять експерименти на тваринах, довели, що імбир допомагає контролювати рівень холестерину, знижувати ступінь ушкоджень артерії та артеріальний тиск. Це дуже корисно для серцево-судинної системи.

Імбир, фото з вільних джерел
Імбир, фото з вільних джерел

Нагадаємо про причини, через які ви можете втратити волосся на голові: навіть не здогадувалися .

Раніше ми повідомляли, навіщо потрібно вживати гранат кожен день і кому заборонено його їсти: все про зимовий суперфуд.