Українці шукають усі можливі способи облаштувати свої життя в не надто добрих умовах, які можуть наступити зовсім скоро.

Людям дали корисну пораду, як можна приготувати вдома гарячу їжу без електрики та газу. Для цього навіть не потрібно мати пальник чи портативні газові плити. Вам знадобиться лише таблетка сухого спирту та трохи вільного часу.

Сухий  спирт, скріншот з відео
Сухий спирт, скріншот з відео

Таблетки сухого спирту є компактним та практичним сухим пальним, яке є незамінним помічником туристів. Адже таблетка легко спалахує сірником, запальничкою або іншим джерелом вогню. Світиться вона протягом 9-15 хв, чого цілком достатньо, щоб закип'ятити невелику кількість води, приготувати напівфабрикат або підігріти готову їжу.

Що важливо, вогонь не згасне навіть за сильного вітру або під час дощу. У пальник при необхідності можна покласти не одну, а кілька таблеток, щоб вогонь був потужнішим. Для приготування їжі на сухому спирті, у вас обов'язково потрібно бути в наявності сталевий пальник. А вже на нього можна встановити невеликий посуд.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків
Показати ще

Принцип застосування пальника із сухим спиртом простий:

  1. Складаєте металевий пальник - в результаті отримуєте підставку для каструлі або сковорідки.
  2. Всередину пальника кладете пігулку сухого спирту і підпалюєте її.
  3. На верх встановлюєте посуд для приготування їжі.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Як самостійно сконструювати пальник для приготування їжі:

  1. Візьміть порожню та чисту консервну банку.
  2. Зробіть у ній кілька отворів за допомогою цвяха.
  3. Усередину банки покладіть пігулку сухого спирту і встановіть конструкцію на дно низької каструлі.
  4. Підпаліть спирт, а на каструлю покладіть грати для гриля.
  5. Коли пальник буде готовий, встановіть ємність для приготування їжі на решітку та починайте готувати.

Зверніть увагу, що одна таблетка сухого спирту в середньому горить 10 хв, тому для приготування їжі рекомендується запалювати відразу дві. А коли спирт вигорить – підпаліть нову та продовжуйте готувати.

На такому вогні можна зварити гречку, макарони або вівсянку, а також запарити їжу швидкого приготування (вермішель, сухий суп і т.п.). Крім того, такий пальник підійде для розігріву готової їжі або приготування гарячих напоїв.

Сухий  спирт, скріншот з відео
Сухий спирт, скріншот з відео

Нагадаємо, що українців попередили на рахунок генераторів: це загрожує серйозними наслідками.

Раніше ми повідомляли, що будьте готові до відключень світла: чому не можна палити свічки та 7 варіантів, якщо немає електрики.