В останній час дуже часто в інфопросторі почали з'являтися новини про розлучення відомих людей через аб'юз у стосунках. Українцям вирішили нагадати про те, як розпізнати домашнє насилля та як допомогти людям, які від нього страждають.

Про це розповіла пресслужба МВС України у Telegram.

Насилля, скріншот
Насилля, скріншот

"Домашнє насильство може довго маскуватися, ховатися та підлаштовуватися під обставини" - йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли про так звані "червоні прапорці" людей, які регулярно піддаються домашньому аб'юзу.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

Фізичне насильство

Постраждалі можуть з'являтися з синцями чи ранами, мати запалені очі, носити закритий одяг, здригатися у відповідь на рухи.

Економічне насильство

Постраждалі змушені випрошувати гроші, звітувати чеками за всі покупки, питати дозволу на свої дії.

Психологічне насильство

Постраждалі повинні постійно бути на зв’язку з партнером/-кою або родичами, звітувати за кожен свій крок. Постійно перевіряють телефон, бояться самостійно приймати навіть найменші рішення.

Сексуальне насильство

Постраждалі можуть мати синці на тілі, впадати в депресивні та апатичні стани, не сприймати власне тіло та сексуальність, або ж навпаки неочікувано яскраво почати її проявляти. Людина, що регулярно піддається насиллю, може здригатися у відповідь на рухи або питання.

Українців, які зіштовхнулися із насиллям у будь-якому прояві, просять звертатися на гарячу лінію 15–47, або ж у 102.

Нагадаємо, ми писали, що мама тримала 12-річного сина в собачій клітці та обливала холодною водою: що тепер із хлопчиком.

Як повідомляв "Знай.ua" 97-річна пенсіонерка пережила Голодомор, а зараз добровільно віддала весь урожай ЗСУ: "У мене і онуки та правнуки там".

Також "Знай.ua" інформував, чоловік виявив цілі мішки грошей при прибиранні в будинку свого тестя - їхня цінність зашкалює.