Турбота про здоров'я починається з розуміння того, що повідомляє наша кров. Загальний аналіз крові – це своєрідний путівник, який дозволяє побачити загальну картину стану організму.

Розбираючи ключові показники крові, ми можемо побачити, які процеси відбуваються всередині нас та своєчасно звернути увагу на можливі нюанси, які потребують уваги та медичного втручання.

Еритроцити - це червоні кров'яні клітини, які переносять кисень в організмі. Низький рівень еритроцитів (анемія) може бути викликаний нестачею кисню або дефіцитом вітамінів. Високий рівень може бути ознакою надмірного виробництва еритроцитів у кістковому мозку.

Цукор в крові. Фото: Youtube
Цукор в крові. Фото: Youtube

ШОЕ (седиментація еритроцитів) відображає швидкість осідання еритроцитів за годину. Підвищений рівень може вказувати на запальні або ревматоїдний артрит.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Лейкоцити - білі кров'яні клітини, що борються з інфекціями. Підвищена кількість може свідчити про запалення чи інфекцію.

Тромбоцити — відіграють роль у згортанні крові. Низький рівень підвищує ризик кровотеч, а високий може бути пов'язаний із інфекціями або пухлинами.

Гемоглобін (Hb) — переносить кисень організмом. Низький рівень гемоглобіну (анемія) свідчить про дефіцит червоних кров'яних клітин чи хвороб.

Глюкоза - основне джерело енергії для клітин. Підвищений рівень глюкози може свідчити про цукровий діабет.

Загальний білок — показник загального здоров'я організму. Низький рівень може бути при порушеннях нирок, а високий – при захворюваннях печінки.

Загальний білірубін — рівень свідчить про роботу печінки та жовчних шляхів. Підвищений рівень може свідчити про захворювання печінки або жовчні шляхи.

Ці показники допоможуть вам зрозуміти свій стан здоров'я та вчасно звернутися за медичною допомогою.

Вам буде корисно дізнатися, прослужить вам не один сезон: як не зіпсувати улюблений светр під час прання

Раніше ми писали про те, що холод не переможе: лікар дала кілька ефективних порад для зігрівання