У розпал сезону застуд жахливе самопочуття та висока температура можуть вас застати серед ночі. Не завжди вдома є необхідні ліки, а у комендантську годину аптеки не працюють, та й виходити з дому не можна.

Як знизити температуру без ліків розповів лікар Юрій Габорець в Instagram.

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Лікар говорить про те, що температуру до 38 градусів не варто збивати, а от температура вище вже загрожує вашому здоров'ю та провокує тромби та інші ускладнення.

Щоб підтримати ослаблений організм, варто пити багато рідини.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

застуда, скріншот з відео
застуда, скріншот з відео

Якщо у вас немає ліків під боком, а температура підвищилась до 38 градусів, потрібно розтирати руки, ноги, для того щоб не було спазму судин та працював периферичний кровообіг.

Під час викокої температури потрібно покласти під шию та на лоба добре змочений рушник, адже мокра поверхня віддає в 7 разів більше тепла, ніж суха.

Від усіх інших народних методів фахівець радить позбавитись.

"Горілка, оцет - вони всмоктуються через шкіру і роблять ще гірше. Лід викликає спазм судин, а внутрішня температура все одно залишається дуже високою", - пояснив лікар.

Лікування застуди, Ze Signon
Лікування застуди, Ze Signon

Також лікар попердив про те, що ні в якому разі не можна залишати дітей із високою температурою вдома без нагляду лікаря, адже в них недорозвинений центр терморегуляціїї і вона неконтольковано може підскочити навіть до 42 градусів.

Також наш портал інформував, осліпніть на дорозі: українських водіїв попередили про небезпеку, що робити в туман

Раніше ми писали про те, що так і проведеш: три знаки Зодіаку, яким зірки приготували подорож на Новий рік

Також, цей метод розповів військовий: як заснути за 2 хвилини та виспатися за 15