Пеларгонія, або герань, зустрічається майже у кожному домі. Ця рослина не вибаглива у догляді та дуже гарна.

Але все ж, для її постійного здоров'я та цвітіння варто докласти зусиль. Зокрема, рослину можна стимулювати добривами і тоді вона забуяє пишним цвітом та перестане жовкнути.

Пеларгонія. Фото: скрін Ютуб
Пеларгонія. Фото: скрін Ютуб

Для забезпечення її цвітінні варто не тільки відкоригувати умови поливу та світла, але і удобрювати її правильно. Садівники розповівли про 4 домашні добрива, які з легкістю можна робити своїми руками у домашніх умовах. При їх використанні герань завжди буде залишатися квітучою та здоровою.

Настій з лимону

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 27 червня Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

У лимоні є кислоти, які допоможуть підтримувати у ґрунті для герані оптимальний рН. Шкірку лимону варто висушити та залити її гарячою водою. Після того, як рідина охолонула, її можна використовувати для поливу пеларгонії. Це сприятиме уникненню жовтизни листя, а забарвлення рослини стане свіжим та здоровим.

Кавова гуща – азотне органічне підживлення

У кавовій гущі є багато азоту, який сприяє зростанню рослини. Залишки напою варто трохи прикопати на поверхні ґрунту біля герані. Це покращить структуру самої землі, а також зробить рослину здоровішою.

Герань. Фото скріншот з Youtube
Герань. Фото скріншот з Youtube

Яєчна шкаралупа – чудове мінеральне добриво

У яєчній шкаралупі є багато мінеральних речовин, які будуть сприяти здоров’ю пеларгонії. Для отримання добрива яєчну шкаралупу варто просто подрібнити та розподілити по ґрунту біля рослини. Поступово розкладаючись, вона буде надавати рослині необхідну кількість мінералів та вітамінів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, коли викопувати та як зберігати жоржини на зиму: корисні поради для дачників

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вирощуємо петунії взимку з використанням креативної теплички з пляшки

Також, наш портал інформував, лінивий метод догляду за кактусом: буде радувати не тільки швидким ростом, а й цвітінням