Кухонна плита постійно страждає то від розлитого супу, то від бризок жиру та кіптяви. Відмити її буває вкрай непросто, особливо якщо це робити не відразу після забруднення. Однак, є простий лайфгак, який вирішує проблему. Про це пише telegraf.

Тримати в чистоті кухонну плиту – завдання не з простих. Деякі господині призвичаїлися використовувати фольгу, щоб захистити прилад від забруднень, інші користуються хитрим лайфгаком з вазеліном. Мазь створює на плиті захисну плівку й поверхня довше залишається чистою.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Перш ніж наносити захист від жиру, слід підготувати вазелін і дочекатися, поки охолоне плита, якщо нею користувалися. Наносити мазь на теплу поверхню не варто, адже вона розтечеться та не дасть потрібного ефекту. Також поверхня плити має бути чистою та сухою.

Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube
Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Вазелін необхідно наносити за допомогою серветки з мікрофібри. Після нанесення необхідно почекати 15 хвилин, а потім прибрати залишки мазі серветкою або сухою ганчіркою. Такий найпростіший трюк дозволить уберегти плиту від прилипання жиру, а також жовтих та коричневих розлучень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіть не думайте викидати: як використовувати залишки мила з користю для дому.

Також наш портал інформував, горілку не всередину, а на підлогу, щоб блищало: 5 натуральних засобів для миття підлог, якщо все запущено.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.