Коли йдеться про сільське господарство, метеорологічні умови можуть суттєво впливати на результати врожаю. Це особливо правильно для вирощування цибулі, де погода відіграє ключову роль.

При роботі з пророслою цибулею корисно врахувати не лише технічні аспекти, а й деякі нюанси турботи про рослину. Наприклад, регулярні огляди ділянки дозволять виявити проблеми на ранньому етапі, що спростять їх вирішення.

Тому якщо ваша озима цибуля виросла восени – реагувати треба швидко. Це потрібно для того, щоб уникнути заморозків.

Цибуля. Фото: Youtube
Цибуля. Фото: Youtube

Першим кроком слід покращити ґрунт, покривши його легким матеріалом, таким як опале листя, сіно або торф. Якщо цибуля вже встигла вирости кількох сантиметрів, підріжте зелене пір'я, яке можна залишити для отримання зелені. У разі сильного проростання цибулі, коли видно стрілки, викопайте їх.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Поширеними помилками є неправильна дата посадки та вибір надто великих цибулин. Ми радимо використовувати насіння для посадки розміром 1-1,5 см, тому що великі цибулини проростають швидше.

Також важливо пам'ятати про взаємозв'язок з погодними умовами і вибирати оптимальний період для посадки, враховуючи коливання температури. Щоб озима цибуля не набирала швидких оборотів у зростанні, вам слід вибирати ділянку з правильною вентиляцією.

Навесні після сходу снігу озиму цибулю потрібно буде підгодувати азотовмісним добривом, що підготує ваш урожай до збирання вже на початку літа.

Раніше наш портал інформував: погода дозволяє: як висадити грядку моркви під зиму, поради для українського клімату

Також слід нагадати, коли викопувати і як зберігати жоржини на зиму: корисні поради для дачників