Нові дослідження показують, що догляд за нігтями, незалежно від того, чи робиться він у салоні, чи вдома, сприяє підвищенню позитивних емоцій та розслабленню жінок.

Про це пише Psypost.

Нюдовый маникюр. Фото Freepik
Нюдовый маникюр. Фото Freepik

Вчені захотіли зрозуміти, як цей ритуал краси впливає на емоції, релаксацію та загальне самопочуття людей.

Для того щоб зрозуміти вплив манікюру на людину, дослідники провели онлайн-опитування, в якому взяли участь японські жінки різних вікових груп та регіонів.

Новий тренд манікюру, фото aliexpress
Новий тренд манікюру, фото aliexpress

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Загалом у дослідженні взяли участь 500 японських жінок віком від 20 до 30 років. Усі учасниці мешкали в мегаполісах і пройшли опитування за допомогою смартфонів або комп'ютерів.

В учасників запитували про їхні звички у догляді за нігтями, зокрема про те, чи відвідують вони салони краси, чи доглядають за нігтями вдома, або взагалі не приділяють цьому увагу.

Манікюр, фото: Instagram
Манікюр, фото: Instagram

Жінок попросили оцінити свої емоції під час популярної доглядової процедури. Їх відповіді оцінювалися за чотирибальною шкалою, від "зовсім ні" до "дуже сильно".

Учасники повідомили, що під час сеансів догляду за нігтями вони відчували підвищений рівень позитивних емоцій, розслаблення та бадьорості.

Осінній манікюр, фото women-tusovka
Осінній манікюр, фото women-tusovka

Також вчені з'ясували, що жінки отримують більше задоволення від процедури зробленої в салоні, адже є можливість поспілкуватися із майстром. Обговорення хобі та повсякденного життя, позитивно впливає на емоційний стан та сприяє розслабленню. Це дуже важливо у наш час, коли українці перебувають у постійному стресі через агресивного сусіда.

Трошки виділеного часу та грошей, допоможе вам трошки відволіктись від хвилювань та порадіти естетичному вигляду своїх новеньких нігтиків.

Нагадаємо, ваші гарні нігтики будуть радувати довше: 7 порад, які дозволять тримати ваш манікюр у відмінному стані

Як повідомляв "Знай.uа", манікюр дружини мільйонера: чому не варто наносити на свої нігтики малюнки, блискітки та стрази

Знай.ua писав, сантиметри тануть на очах: ​​експерти розповіли, як зменшити талію всього за тиждень