Привілей даний не кожному: хто з українців може вийти на пенсію на 10 років раніше

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

В Україні більшість чоловіків і жінок можуть вийти на пенсію лише з 60 років, за умови наявності повного стажу. Втім, є категорії громадян, які можуть вирушити на заслужений відпочинок на 10 років раніше. Вийти на пенсію у 50 років за наявності 15 років страхового стажу можуть українки, які народили від 5 та більше дітей та виховали їх до 6-річного віку. Також це право може передаватися батькові п'ятьох і більше дітей. Це можливо на вибір матері або у разі її відсутності. Для багатодітних батьків діють інші умови виходу на пенсію – вік 55 років та мінімум 20 років стажу.

ПриватБанк блокує картки за грошові перекази: навіть допомагати рідним небезпечно

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Українець стверджує, що ПриватБанк заблокував усі його рахунки за фінансову допомогу родичам. Деталі він розкрив у своїй скарзі на порталі Мінфін. Українець зазначив, що користується послугами ПриватБанку довгі роки, але нещодавно зіткнувся з тим, що всі його рахунки раптово заблокували. За його словами, всі кошти було отримано законним шляхом і відповідні документи було відправлено до банку. Втім, у фінустанові вимагали пояснень, з якою метою переказувалися кошти третім особам. Українець вкрай обурений історією, оскільки, як він стверджує, робив грошові перекази своїм близьким родичам, а також волонтерам.

Жінку з візочком ледь не покалічили у маршрутці: заважала неадекватам

Неадекват напав на українку із дитиною. Фото: скрін youtube
Неадекват напав на українку із дитиною. Фото: скрін youtube

На Київщині неадекватний чоловік накинувся на українку з коляскою у маршрутці. Він жбурнув коляску з дитиною, бо вона заважала йому та його мамі пройти. Подробицями інциденту поділилася сама постраждала й опублікувала у мережі кілька відео. Українка пояснила, що зайшла в маршрутку і спокійно попросила трохи поступитися місцем, щоб розміститися з візком і не заважати іншим пасажирам. Втім, чоловік, який їхав зі своєю мамою, грубо відмовив їй. Дівчина врешті-решт розмістилася в салоні як змогла. Незабаром чоловік і доросла мадам вирішили виходити і з силою штовхнули візок убік, щоб він не перегороджував шлях. Молода мама відлетіла убік разом із дитиною.

"Супершторм" на Сонці може знищити весь інтернет: без зв'язку доведеться сидіти тижнями та навіть місяцями

Спалахи на сонці. Фото: Youtube
Спалахи на сонці. Фото: Youtube

Якщо на Сонці відбудеться сильний "корональний викид маси" , то великі згустки плазми долетять від Сонця до Землі. За словами американського вченого Беккера, може накритися все — від оптоволокна, радіо та GPS до інтернету та електрики. Востаннє таке траплялося у 1859 році, тоді в усьому світі відключився телеграф. Сонячні бурі є електромагнітними імпульсами, наслідки впливу яких можуть бути руйнівними для Землі, якщо вони досить сильні. Це може створювати перешкоди для електричних провідників, розташованих на поверхні земної кори, таких як електромережі, що передають електроенергію від генеруючих станцій до будівель та споруд. Результатом є локальні вимкнення електроенергії, які важко виправити.

Чоловіки масово звільняються з роботи через загрозу мобілізації: росіяни запустили черговий фейк

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Російська пропаганда робить все, щоб розколоти українське суспільство, використовуючи для цього мерзенні фейки. На цей раз окупанти поширили інформацію про те, що в столичних підприємствах чоловіки нібито масово звільняються через мобілізацію. Росіяни запустили фейк, мовляв, ТЦК зобов'язали підприємства скласти списки українців призовного віку, які працюють, щоб мобілізувати їх. На цьому фоні нібито розпочалися масові звільнення.