Хто з нас у дитинстві не відмовлявся носити шапку в холодну пору року? Малюкам це здавалося "не круто" і не по-дорослому.

Але з віком починаєш розуміти, що головне не "крутість", а комфорт та здоров'я.

опалення взимку
опалення взимку

Однак, у дорослих з'являються інші проблеми, пов'язані з шапкою – тепер ми не любимо її через зіпсовану зачіску. І що гріха таїти, багато хто з нас і будучи вже дорослими відмовляються від головного убору заради гарного укладання.

Проте дбати про своє здоров'я необхідно, особливо у такий складний період пандемії. А дотримуючись простих правил, можна зберегти зачіску і під шапкою.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Як не знищити зачіску під шапкою

Не використовуйте фіксуючі засоби

Помилково вважати, що фіксуючі засоби врятують зачіску під головним убором. Насправді результат вийде протилежний – шапка створить парниковий ефект, а укладання все одно втратить форму. До того ж волосся швидше зафіксує "розбурхане" положення під шапкою. Використовуйте сухий шампунь Це диво-засіб надасть волоссю красивого і необхідного взимку об'єму. Використовувати його можна будь-де: зніміть шапку, струсіть пляшечку і нанесіть засіб на коріння волосся. Потім струсіть волосся руками або пройдіться гребінцем. Також "працює" і пудра для волосся.



Не використовуйте фіксуючі засоби
Не використовуйте фіксуючі засоби

Не надягайте шапку на вологе волосся

Найкраще не мити голову перед виходом. Волосся має встигнути повністю просохнути. Інакше ви ризикуєте дійти до місця призначення зі зіпсованим укладанням. До того ж холод витягає вологу із не до кінця просушеного волосся. Ви ризикуєте зробити свої локони сухими та неживими.

Використовуйте сухий шампунь
Використовуйте сухий шампунь

Зберіть волосся в пучок перед виходом

Такий засіб підійде для власниць довгого волосся. Зберіть локони в пучок і заколіть невидимками. Сміливо надягайте шапку, а коли зайдете в приміщення, зніміть головний убір та шпильки. Укладання порадує вас легкими та природними хвилями.

Зберіть волосся в пучок
Зберіть волосся в пучок

Посуньте шапку назад

Якщо у вас є чубчик, краще зрушувати шапку трохи назад, щоб вона не приминала волосся.

Зсуньте шапку назад
Зсуньте шапку назад

Використовуйте трояндову олію

Усім знайома проблема, яка псує не зачіску, а настрій – електризація волосся. . Цього легко уникнути за допомогою натурального антистатика – рожевого масла. Нанесіть лише одну краплю на гребінець і пройдіться по волоссю. Жодної електризації і ніякого жирного блиску.

трояндова олія
трояндова олія

Вибирайте натуральні матеріали

Щоб не мучитися всю зиму від зіпсованої зачіски, оберіть правильну шапку. Пряжа має містити більше третини штучних волокон. Звертайте увагу також на матеріал підкладки для хутряної шапки.

Вибирайте натуральні матеріали
Вибирайте натуральні матеріали

Легкий масаж голови

Щоб повернути об'єм волосся після того, як ви зняли шапку, нахиліть голову і помасажуйте її близько 30 секунд. Рухайтеся від потилиці. Коли піднімете голову, побачите врятоване укладання.

Легкий масаж голови
Легкий масаж голови

Плетіть коси

Не забувайте, що не тільки розпущене волосся виглядає розкішно. Зима-найвдаліший час для експериментів з плетінням кіс. Зараз в інтернеті є багато роликів, які підійдуть для власниць волосся будь-якої довжини. Крім того, косу шапкою зіпсувати важко.

Плетіть коси
Плетіть коси

Нагадаємо, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Раніше ми повідомляли, що похмілля буде цілий день: експерт назвав найжорстокіший до організму алкоголь.