Фіалки – досить популярна кімнатна рослина, яка є досить не примхливою у догляді. А за допомогою деяких порад можна покращити стан квітки та зробити її більш сильною та квітучою.

Перш за все варто звернути увагу на освітлення ділянки, де стоїть фіалка. Тому варто пам’ятати, що якщо освітлення для кімнатної рослини вибране не правильно, то вона може не розвиватися та навіть загинути. Для фіалки важливо яскраве та розсіяне освітлення. Не можна допускати прямих сонячних променів на листя – це може спровокувати опік рослини.

Фіалка. Фото: скрін Ютуб
Фіалка. Фото: скрін Ютуб

Полив

Не потрібно поливати її прямо в горщик, адже корені можуть загинути. Наливати воду варто в ємність під горщик. Пам’ятайте, що вода повинна бути кімнатної температури, або трохи тепла. Якщо поливати фіалку холодною водою, корені можуть загинути.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 27 червня Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Пересадка

Пересадка рослини повинна проходити не частіше, ніж раз на рік. Це правило ігнорувати не можна, адже таким чином обновляється коренева система та ґрунт. Тільки, якщо рослина буде регулярно пересаджуватись, то цвітіння буде пишним та систематичним. Якщо ігнорувати пересадку, потрібно бути готовими до застою у кореневій системі та відсутності цвітіння.

Фіалка. Фото: скрін Ютуб
Фіалка. Фото: скрін Ютуб

Добрива

Фіалка також любить добрива, адже вони допомагають рослині залишатися міцною та здоровою. Найкраще використовувати мінеральні та органічні добрива.

Дотримуючись цих порад можна продовжити життя та цвітіння фіалки та зробити її міцною та здоровою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, посійте зелень вже зараз і збирайте урожай ранньою весною: особливості осінньої посадки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, коли викопувати та як зберігати жоржини на зиму: корисні поради для дачників

Також, наш портал інформував, обрізка малини восени: коли потрібно це робити, щоб отримати гарний врожай