Найчастіше саме негативні емоції викликають у людей сльози. Звичайно, горе та інші схожі почуття руйнівно діють на організм, у тому числі на нервову систему, але насправді у плачі є користь.

Це довели вчені із Японії, які провели цікаве дослідження. За результатами стало відомо, що сльози допомагають легше пережити стрес, а також виводять із організму шкідливі речовини.

Плач дитини: скріншот з YouTube
Плач дитини: скріншот з YouTube

Більше того, вчені кажуть, що плач – це безпечна альтернатива препаратам, які призначають для боротьби з депресією. Завдяки сльозам, нервова напруга, що виникає після сварок, значно знижується.

Також вчені зафіксували зменшення частоти пульсу, приплив розслаблення та вироблення гормонів щастя.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Крім того, жінки, що плачуть, рідше страждають від депресії. Це з'ясувалося під час соціологічного опитування, яке провели психологи у 2009 році серед населення Японії. Аж 88,8% респондентів відчувають душевний підйом після ридання.

сумний настрій
сумний настрій

Плач також добре впливає на зір, виводить токсини з організму, а з носових пазух - слиз. Японські психологи навіть призначають спеціальну сльозливу терапію, щоби вилікувати депресію у пацієнтів.

Раніше ми писали про те, що від морозива до капусти: несподівані продукти, які допоможуть при болю в горлі

Як повідомляв Знай.ua, який інгредієнт ніяк не повинен потрапити в котлети, щоб не зіпсувати смак: багато хто міг цього не знати

Також портал Знай.ua писав, що ви вже зібрали ідеальний гардероб? Стиліст показала наймодніші штани на холодну погоду