Чай доволі популярний напій, особливо у прохолодну, дощову та морозну погоду. Він не тільки зігріває, а й насичує органіщм корисними антиоксилантами, які виводять із організму шкідливі речовини. Однак багато недобросовісних виробників підмішують у чайні пакетиики пил, який залишається після обробки листя.

Як не купити у магазині сміття замість якісного чаю розповіли Ukr.Media.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Барвник

Часто виробники додають барвник до дешевого чаю, щоб видати його за якісний сорт. Щоб це перевірити — достатньо покласти пакетик чаю в холодну воду, дешевий чай майже одрауз зафарбує рідину.

Також можна додати до гарячого напою лимон. Якщо напій посвітлішає, листя - справжнє.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Хімічні ароматизатори

Часто фиробники приховують справжній смак чаю за насиченими хімічними ароматизаторами, замість натуральних. Розріжте один з пакетиків і придивітися до наповнення, якщо побачите білі гранули — це хімічні аромаизатори, які можуть бути шкідливими для вашого здоров'я.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Термін придатності

Практично увесь ча має термін придатності - 3 роки з моменту збору врожаю. Однак вирбники вказують не дату збору, а дату фасування, тож невідомо скількі листя могло зберігатися до того, як його запакували у паперові пакетики.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Вирбник

Якщо є надпис "Зроблено в Китаї" або "Зроблено в Шрі-Ланці" — це явна ознака підробки. На справжньому чаї має бути напис не "зроблено", а "упаковано".

Нагадаємо, його роблять "правильні" бджоли? Дідусева хитрість, як перевірити мед на натуральність

Раніше повідомлялося, не мийте підлогу, якщо не хочете бути самотнім і бідним: дні тижня, коли прибирання заборонено, секрети.

Також, вершкове масло без вершків: як в магазині не нарватися на підробку