Дуже часто ми отримуємо різні побутові травми та намагаємось їх "вилікувати" або полегшити народними засобами, якщо це можна так назвати.

Порізалися? Покласти палець у рот. Вдарилися? Трясти рукою в повітрі. Стукнули мізинцем об тумбочку? Кричати на тумбочку. А от коли в ході приготування ми випадково обпалюємося, то тут і прикладання до вуха, і підставка під холодну воду, і... поливання олією. А ось останнє робити категорично не можна, і зараз ми розповімо нашим читачам, чому.

Рослинна олія, фото: 34 канал
Рослинна олія, фото: 34 канал

Ні, річ зовсім не в тому, що олія злетіла в ціні, як і інші продукти в Україні.

Олія створює на рані плівку, "парниковий ефект", у кисню немає доступу до опіку, в результаті рана не загоюватиметься, а біль тільки посилиться.

Популярні новини зараз
МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років
Показати ще

А що ж потрібно оперативно зробити, щоб урятувати ділянку від опіку?

Найкраще охолодити обпалене місце. Все залежить від серйозності та величини опіку. Невеликий можна просто підставити під холодну воду.

Є хороший "бабусин" рецепт лікування дрібних "кухонних" опіків - одразу намазати господарським милом. Мило – це луг, опік – кислотна реакція. Луг гасить кислоту, відбувається реакція нейтралізації, і біль слабшає, і міхур, можливо, не надує.

Серйозний опік із пошкодженням шкіри необхідно обробити прохолодною водою, накласти на рану чисту стерильну пов'язку (не вату), та їхати у травмпункт.

вода з крана, скріншот з відео
вода з крана, скріншот з відео

Нагадаємо, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Раніше ми повідомляли про головні симптоми дитячого раку – як уберегти малюка і не довести до критичного стану .