Листопад - останній місяць перед настанням стійких холодів. Більшість робіт на городі вже зроблено і можна не поспішати.

А от в саду роботи залишається немало. Протягом місяця можна виконати декілька важливих справ в саду, серед яких і підготовка до наступного сезону. Перш за все потрібно прибрати все опале листя, сухі плоди та гілки.

Опале листя, фото: Знай.ua
Опале листя, фото: Знай.ua

Обробка

Після опадання листя в листопаді можна провести обробку крони дерев. Це захистить рослину від хвороб. Для обробки можна взяти розчин 5% сечовини (500 грамів на 10 літрів) або 3% розчин залізного купоросу (300 грамів на 10 літрів).

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Процедуру обробки краще проводити в суху погоду, при невеликій плюсовій температурі.

Полив

Поливати дерева чи ні перед зимою залежить від погоди восени. Якщо осінь була сухою, то рослинам потрібен полив обов'язково. Проводити його потрібно в кілька прийомів. В пристовбурних колах добре полийте землю, щоб зволожився ґрунт на глибині 60-80 метрів. Після цього територію поливу замульчуйте. Використовувати для цього можна перегній в шар 6- 8 сантиметрів.

Догляд за садом восени. Фото: скрін Ютуб
Догляд за садом восени. Фото: скрін Ютуб

Побілка

Якщо ви не побілили стовбури раніше, то листопад підійде для цього ідеально. Для процедури можна використати гашене вапно або садову фарбу. І тоді ніякі гризуни не будуть страшні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, висаджуйте полуницю вже зараз, щоб вистачило і собі, і навіть на продаж: 3 основні правила на осінь

Раніше портал Знай інформував, посійте зелень вже зараз і збирайте урожай ранньою весною: особливості осінньої посадки

Також наш портал повідомляв, обрізка малини восени: коли потрібно це робити, щоб отримати гарний врожай