Продукти харчування впливають майже всі процеси нашого організму - роботу шлунка і навіть емоційне здоров'я. Як виявилось, деякі продукти можуть також викликати неприємний запах тіла.

Занадто виражений чи патологічний запах тіла у медицині називають бромгідрозом. Його викликає розкладання секрету потових залоз та клітинного дебрису бактеріями та грибами, а продукти безпосередньо впливають на цей процес.

Холодильник. Фото: скрін youtube
Холодильник. Фото: скрін youtube

Які продукти викликають неприємний запах, з'ясував британський учений Чарльз Стюарт. Специфічний "аромат" може виникнути через споживання томатів, тому що в них містяться каротиноїди і терпени, що надають тілу запах томатних стебел.

"Якщо в людському організмі не активний фермент, що дозволяє розщепити з'єднання трьох метиламінів, що міститься в рибі, тіло може почати неприємно пахнути. Людина з такою проблемою (триметиламінурія) може її не помічати, але її неприємний запах відчуватимуть оточуючі", - розповіли українцям.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Запах поту
Запах поту

Надмірно споживання капусти викликає запах сірки, а також здуття живота та метеоризм. Такі ж ефекти дає спаржа, але після неї запах тіла може навіть стати їдким.

Для любителів м'яса теж є погана новина – велика кількість цього продукту впливає на інтенсивність запаху тіла.

Нагадаємо, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок

Раніше ми писали про те, що йдіть в магазин вже зараз, а то потім не купіть: які свічки потрібно купити на випадок блекаутів

Як повідомляв Знай.ua, чай, шкірка і навіть яйця: натуральні продукти, з яких можна зробити чудове добриво