Конденсат на вікнах – проблема дуже поширена, яка може спровокувати появу плісняви. Це не тільки псує інтер'єр, а й може вкрай негативно позначиться на здоров'ї.

Вирішити проблему можуть допомогти деякі кімнатні рослини, які потрібно помітити на підвіконні. Про це пише woman24.

Конденсат на вікні, скріншот з відео
Конденсат на вікні, скріншот з відео

У холодну пору року на вікнах може утворюватися конденсат. Це може відбуватися через погану вентиляцію в приміщенні та з інших причин. Щоб позбавитися проблеми, потрібно розібратися в першу чергу з її причинами, але іноді такої можливості немає. У такому разі можна спробувати зменшити появу конденсату за допомогою кімнатних рослин.

Англійський плющ

Рослина недорога і чудово фільтрує повітря, зменшуючи рівень вологи. Може стати порятунком від "запотівання" вікон, але є небезпечним для домашніх тварин.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Лілія

Квітка обожнює вологу і перешкоджає утворенню конденсату. Крім того, рослина поглинає спори плісняви ​​та очищує повітря від токсинів. Важливий плюс – невибагливість у догляді.

Пальма

Рослина знижує рівень вологості у приміщенні, а також переробляє вуглекислий газ у кисень, за рахунок чого у квартирі стає легше дихати.

Раніше портал Знай повідомляв, як провітрювати житло в опалювальний сезон: щоб не замерзнути й бути здоровим.

Також наш портал інформував, олія, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: блищатиме.

Крім того, ми писали, готуємося до зими: як виявити та позбутися протягів, особливо напружуватися не доведеться