Застуда – захворювання, з яким стикалася абсолютно кожна людина. Іноді вона може протікати навіть у дорослих, не кажучи вже про дітей.

Багато батьків звикли лікувати застуду у дітей "бабусиними" методами, незважаючи на те, що наука зробила крок далеко вперед і існує безліч по-справжньому ефективних методів.

Жінка дихає над картоплею, Агроном Експерт
Жінка дихає над картоплею, Агроном Експерт

За словами педіатра-неонатолога Юлії Гончарової - таке лікування не те щоб марне, а іноді може навіть сильно нашкодити дитині.

Педіатр розповідає, що медом можна продовжувати користуватися – він не нашкодить, а навпаки, справді може допомогти під час кашлю.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Юлія Гончарова, Clutch
Юлія Гончарова, Clutch

Картопляні інгаляції, як розповідає Юлія Гончарова, краще не робити. Вони можуть нашкодити - компреси та інгаляції можуть викликати бронхообструктивний синдром, через який набряклість стане сильнішою. Педіатр попереджає, що для малюка це може бути дуже серйозним ускладненням, яке може спричинити й інші. Навіть зупинку дихання.

Лікування застуди, Ze Signon
Лікування застуди, Ze Signon

Щоправда і брехня про бабусині страхи: експерти розвінчали міфи про зимові прогулянки без шапки. Стало відомо, чи можна захворіти, якщо не одягати шапку в холодну пору року.

Раніше ми повідомляли, що забудьте про нічні пригоди в туалет: прості звички можуть довести до безсоння. Експерти розповіли, що не можна робити, прокинувшись серед ночі.

Також стало відомо про рятівний лайфхак: як позбутися прищу на обличчі лише за одну ніч. Провірений спосіб, який не вимагає ніяких витрат і зусиль.