Прийдешні відключення електроенергії по всій Україні змушують людей запасатися свічками, обігрівачами, теплим одягом, а також різноманітними лайфхаками, які допоможуть пережити нелегку зиму.

Зокрема, експерти розповіли, як створити у домашніх умовах спиртовий обігрівач. Він допоможе обігрітися за відсутності опалення взимку. Більше того, нічого особливого для виготовлення не потрібно, для цього знадобляться підручні засоби.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Перевагою цього обігрівача називають те, що працює на основі спирту. Тому під час горіння не буде копчення, посуд залишиться чистим, а також не буде сажі та диму.

Для виготовлення обігрівача потрібні:

  • бляшана банка з-під згущеного молока або кави;
  • швидка допомога;
  • паперова смужка із зошита в клітинку;
  • скотч чи клей;
  • спирт;
  • маркер.

Як зробити спиртовий обігрівач у домашніх умовах.

Спочатку в банку потрібно відміряти від верху 1/3 і по всьому діаметру помітити смужку. По цій лінії наклейте смужку з паперу. Її потрібно закріпити скотчем чи клеєм. Далі ножем чи шилом потрібно проколоти отвори по лінії папірця. Вони мають бути по 5-8 мм у діаметрі.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Спиртовий обігрівач, скріншот з відео
Спиртовий обігрівач, скріншот з відео

Тепер усередину банки залийте спирт. Нахиліть її трохи, щоб спирт пролився на її зовнішні сторони. Потім закрийте кришкою і негорючу поверхню і запаліть спирт зовні.

Зверніть увагу, що процедуру "залити-підпалити" доведеться провести кілька разів, адже через 15 хвилин згорить 50 мл спирту. Зверху на таку конструкцію можна ставити будь-які ємності з водою.

Спиртовий обігрівач, скріншот з відео
Спиртовий обігрівач, скріншот з відео

Нагадаємо, як провітрювати житло у опалювальний сезон: щоб не замерзнути та бути здоровим.

Раніше ми повідомляли, що буде набагато тепліше: експерт підказав, наскільки далеко потрібно ставити меблі від батареї.