Українцям під час опалювального сезону варто подбати про те, щоб меблі в житловому приміщенні стояли на правильному місці, адже у протилежному випадку вони буквально поглинуть все тепло, що виходить від батареї.

Крім того, що матеріал меблів може безповоротно зіпсуватися через близьке розташування батареї, так ще й мешканці не зможуть обігрітися. Справа в тому, що неправильно розставлені меблі заступають батареї, тим самим перешкоджають поширенню тепла по приміщенню. Про це пише Mirror.

Саме тому люди часто скаржаться, що в їхньому будинку недостатньо тепло, хоча опалення вже підключили.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Іноді квадратні метри не дозволяють розставити меблі так, як нам хочеться, але в зимовий період рекомендується відсунути її від батареї хоча б на декілька сантиметрів, ефект вже буде відчутним.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Експерт з опалення Сабіна Маккалоу повідомила, що достатньо пересунути меблі всього на 30 сантиметрів, і якість опалення буде зовсім іншою. Крім того, не варто закривати батареї шторами, щоб не блокувати подачу тепла.

"Між меблями та радіаторами слід залишати відстань від 15 до 30 сантиметрів, щоб забезпечити вільний рух повітря та циркуляцію тепла", - поділилася Сабіна.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що ранкові звички, які "живлять" жіночу красу і здоров'я: варто взяти на замітку

Як повідомляв Знай.ua, перестрахують у блекаут: у Нафтогазі розповіли, як вибрати зарядну станцію, яка не зіпсує вам техніку

Також портал Знай.ua писав, що банановій шкірці не місце у смітнику: екологічно чисте добриво подарує багатий урожай