У сучасному світі мало хто з нас може уявити життя без телефону, адже він виконує дуже корисні функції та дає можливість бути на зв'язку з рідними, зрештою. Однак використання гаджетів все ж таки потрібно обмежувати.

Вчені попередили, як використання телефону в нічний час негативно впливає на багато аспектів життя, особливо на здоров'я. Щоб не довелося розгрібати наслідки, варто прислухатися до їхніх порад, пише medfactor.

Засинати  з телефоном в руках. Фото Freepik
Засинати з телефоном в руках. Фото Freepik

Порушує сон

На цикл сну впливає синє світло, що випромінюється телефоном. Дослідження Harvard Health довело, що через нього людині важко заснути та розслабитися. З цієї причини можна побачити людей у ​​спеціальних "комп'ютерних" окулярах - вони знижують втому та напруженість очей.

Викликає стрес та депресію

Ви пропускаєте через себе неймовірний потік інформації, сидячи в інтернеті, у тому числі ту, що має негативний характер - новини про війну і таке інше. Це заважає розслабитися та впливає на психічне здоров'я. Також Національна медична бібліотека провела дослідження та показала, що у людей, які використовують телефон уночі, розвивається тривога та депресія.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Засинати  з телефоном в руках. Фото Freepik
Засинати з телефоном в руках. Фото Freepik

Негативно впливає на відносини з партнером

Люди ігнорують коханих, гортаючи стрічку новин або граючи в ігри перед сном, що згубно позначається на стосунках. Це може образити партнера, якому хотілося б обговорити плани на вихідні чи якісь важливі теми. На цьому ґрунті часто з'являються конфлікти.

Нагадаємо, вистачить лише 1,5 години: лікар розповіла, як почуватися огірочком після безсонної ночі

Раніше ми писали про те, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона

Як повідомляв Знай.ua, спреї чи краплі: лікарі пояснили, що найкраще лікує нежить