Кожен дачник знає, що без якісних добрив важко отримати добрий урожай. Тому особливо дбають про цей важливий етап у городництві.

Більш досвідчені городники та садівники рекомендують використовувати натуральні засоби не лише під час вирощування рослин, а й після збирання плодів.

Грядки, фото: ukr.media
Грядки, фото: ukr.media

У той же час, не всі знають, що якщо засіяти ділянку сидератами, то можна легко відновити ґрунт до майбутнього сезону. Таким ефективним добривом є рослина-сидерат календули. Це зелене добриво вирішує багато проблем. Зокрема, вона здатна позбавити хвороб і шкідників, а також насичує землю корисними елементами.

Календула, скріншот з відео
Календула, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Податкова остаточно залізе в гаманці українців: банки почнуть здавати інформацію про рахунки Україна провалила мобілізація 18-річних: в ОП звинуватили батьків Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
Показати ще

Правила вирощування календули:

Щоб використовувати всі корисні властивості цієї рослини-сидерату, потрібно дотримуватись простих правил її вирощування. Насамперед врахуйте, що найкращим часом для посадки сидерату є кінець літа.

У той же час, висівати насіння календули потрібно густо. Все для того, щоб досягти якіснішого результату. Далі до настання заморозків можна викопати квіти, що вже встигли вирости.

Однак існує й інша думка з цього приводу, адже деякі вважають за краще залишити посадки на всю зиму, а прибрати сидератів лише навесні, при перекопуванні городу. У той же час майте на увазі, що обидва методи однаково корисні.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Нагадаємо, що "смачним" буде не тільки суп , але ще й кактус: шикарне добриво для домашніх рослин із лаврового листа.

Раніше ми повідомляли про підготовку ґрунту до наступного сезону: що потрібно зробити вже зараз.

Також стало відомо, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа.