Бананові шкірки, як і багато інших начебто вже непридатних продуктів, не варто викидати, адже для них легко знайти способи вторинного використання.

Наприклад, городники багато не викидають, а переробляють. Така сама ситуація і з банановими шкірками. Дбати про майбутні посадки потрібно заздалегідь, тому викидати цінні відходи не потрібно.

банани, скріншот з відео
банани, скріншот з відео

Як правильно використовувати бананові шкірки в городництві

Бананові шкірки досить корисні, адже вони містять потрібні для рослин та ґрунту мінерали та мікроелементи. Врахуйте, що для підживлення майбутньої розсади це цінне надбання: фосфор, калій, магній, залізо, цинк, марганець, натрій та ін. Більше банани є натуральним та екологічно чистим добривом.

Приготування добрив із бананових шкірок.

Для приготування такого добрива знадобиться 3-літрова банка та сушені шкірки від 5-6 бананів. Залийте їх водою, закрийте кришкою та поставте на 3 дні у тепле місце. Після цього процідіть настій та поливайте рослини. Витрата – на 1 рослину 100 мл.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Не дивуйтесь, що часто у простих речах виявляється набагато більше користі, ніж у дорогих препаратах із магазину. Тому, якщо є така можливість, намагайтеся отримати користь для майбутнього врожаю у такий простий спосіб.

Банани, фото: pixabay.com
Банани, фото: pixabay.com

Нагадаємо, що "смачним" буде не тільки суп, але ще й кактус: шикарне добриво для домашніх рослин із лаврового листа.

Раніше ми повідомляли про підготовку ґрунту до наступного сезону: що потрібно зробити вже зараз.

Також стало відомо, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа.