Холодильник є у кожному будинку та є одним із головних споживачів електроенергії. Однак кілька простих лайфгаків можуть знизити "апетити" пристрою та зменшити суми у платіжках. Про це пише портал novosti24.

Експерти виділяють кілька порад, які допоможуть продовжити термін служби холодильника і як бонус знизити споживання електроенергії.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Порада №1

У жодному разі не перевантажуйте холодильник. У разі перевантаження повітря не циркулює належним чином, і пристрій споживає більше електроенергії. Тому слід зайнятися організацією продуктів у холодильнику.

Порада №2

Деякі холодильники потребують регулярного розморожування. Втім, не варто робити це частіше, ніж справді потрібно. Ця процедура потребує чимало електроенергії.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Холодильник. Фото: скрін youtube
Холодильник. Фото: скрін youtube

Порада №3

Рекомендована температура від 2 до 5 градусів для холодильної камери та від -18 до -15 для морозильної камери. Правильна температура дозволить зберігати продукти свіжими та не споживати зайвої електроенергії.

Порада №4

Розташуйте холодильник якомога далі від опалювальних приладів, де немає прямих сонячних променів та достатньо простору для циркуляції повітря. При ігноруванні цього правила споживання електроенергії відчутно підвищиться, а разом з тим цифри в платіжках.

Раніше портал Знай повідомляв, все у ваших руках: як українці можуть зменшити суми в платіжках за опалення.

Також наш портал інформував, у квартирі буде тепло навіть без опалення: чи можна заклеювати вікна скотчем, поради фахівців.

Крім того, ми писали, обов'язково зробіть це перед початком опалювального сезону: залишилося мало часу, а батареї не зігріють.