Неприємний запах з унітазу – типова проблема, але причин у неї є декілька.

Унітази, якими довгий час не користувалися, випаровують воду з сіфону, і через це може неприємно пахнути. Щоб цього уникнути можна додати деяку кількість олії, або спеціального антисифонного розчину. Також неприємний запах можуть спровокувати пил та бруд, тому варто регулярно мити унітаз спеціальними розчинами та мякою губкою.

Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube
Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube

Якщо в ванній кімнаті, або туалеті досить вологе середовище, в самому унітазі починається розвиток бактерій, чи грибків. Для цього є спеціальні засоби для чищення, вони усунуть патогенні мікроорганізми. Якщо там застрягла їжа, варто витягнути за допомогою спеціалізованого інструменту, або плунжера.

Щоб прибрати забруднення, які спричиняють неприємні запахи, багато часу та дорогих засобів не знадобиться. В домашніх умовах допоможе звичайна піна для гоління.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Піна для гоління, фото siberianhealth
Піна для гоління, фото siberianhealth

Для усунення неприємного запаху, піну для гоління потрібно рівномірно розподілити по унітазу та залишити на півгодини. Після того, як унітаз постоїть з пінкою, варто прочистити поверхню спеціальною щіткою та змити.

Результати вас вразять. По-перше – унітаз буде сяяти, по-друге – неприємні запахи зникнуть зовсім. Якщо навіть пінка для гоління не прибирає неприємний запах, то варто звернутися до фахівця з сантехніки. Зазвичай, це свідчить про більш серйозні проблеми в системі, а не просто бруд та залишки їжі.

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Нагадаємо, портал Знай інформував, не соромно вам не вміти користуватися пралкою: 5 правил, які багато хто порушує і переплачує за світло

Раніше на порталі Знай повідомлялося, олія, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: блищатиме

Також, наш портал інформував, готуємось до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим