У багатьох з нас вдома є килими, які згодом втрачають свій товарний вигляд і брудняться. На щастя, бігти в дорогу хімчистку не обов'язково, адже килими можна почистити самостійно в домашніх умовах.

Господиням підказали ефективні та бюджетні способи, які допоможуть почистити килим. Не варто витрачати багато грошей, потрібно лише приділити йому трохи більше часу і обрати відповідні натуральні засоби, які знайдуться у кожного.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Як почистити килим за допомогою соку лимона

Лимон часто використовує в побуті і добре очищає різні забруднення, зокрема засохлий бруд і чорнильні плями. Щоб почистити килим, налийте сік на пляму та залиште висихати на кілька годин. Потім протріть місце очищення теплою губкою і висушіть килим.

За допомогою солі

Спосіб підійде для боротьби із жирними плямами. Для цього розсипте на килим близько кілограма солі, а потім почистіть вологою щіткою. Залиште і за кілька годин приберіть залишки пилососом.

За допомогою господарського мила

Цей засіб видалить найважчі забруднення на килимі. Щоб зробити ефективний розчин, налийте в миску 500 мл води та розчиніть у них 5 грам мила. Ретельно обробіть плями на кофрі, а потім пройдіться ними щіткою і приберіть залишки вологою ганчіркою.

Нагадаємо, як провітрювати житло в опалювальний сезон: щоб не замерзнути і бути здоровим

Раніше ми писали про те, як безпечно позбутися закладеності носа без крапель і таблеток.

Як повідомляв Знай.ua, петрушка покращує травлення, а імбир допомагає схуднути: як спеції можуть впливати на організм