Український народ та енергетики активно готуються до зимового періоду, який обіцяє бути складним в умовах обстрілів та блекаутів. В "Укренерго" споживачам роздали корисні поради, які допоможуть вижити взимку.

За словами голови правління НЕК Укренерго Володимира Кудрицького, ці поради допоможуть знизити тривожність населення та дозволять підготуватися до можливих відключень електроенергії через ракетні атаки ворога.

"Треба готуватися до гіршого, а сподіватися на краще. Ми знаємо, що ворог може зробити. Ми знаємо, що нам робити в тій чи іншій ситуації. Ми готові", - заявив він.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Так, українцям рекомендують наперед подумати про утеплення житла, а також перевірити працездатність генератора, повербанків та інших приладів. Також необхідно зробити запас питної та технічної води. Перевірити, де біля будинку найближчий "Пункт Незламності", де є тепло, світло та інтернет.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Крім того, Кудрицький нагадав, що треба розумно споживати електроенергію з листопада по березень, а також не навантажувати систему.

"Ощадливе споживання, окрім того, що дає можливість долучитися до цієї «енергетичної битви» з ворогом, воно ще має таку приємну властивість - сильно знижує суми в платіжках. Ми всі можемо зробити свій внесок, пам'ятаючи про правила ощадливого споживання. Вони полягають у тому, щоб просто не вмикати енергоємні прилади в години вечірнього максимуму споживання", - додав Кудрицький.

Українці без світла, фото із вільних джерел
Українці без світла, фото із вільних джерел

Нагадаємо, у Yasno підказали, як заощадити 50% на комуналці

Раніше ми писали про те, що прийде додаткова платіжка: хто з українців заплатить більше за газ у жовтні

Як повідомляв Знай.ua, у ДТЕК порадували українців приємною новиною: "Уже найближчими днями..."