В сучасному світі багато людей віддають перевагу самолікуванню, а не допомозі кваліфікованих лікарів, що у результаті "вилазить боком" . Українцям розповіли, у яких випадках варто відмовитись від домашніх рецептів.

Насамперед фахівці не рекомендують використовувати лимонний сік для відбілювання зубів у домашніх умовах, тому що це призводить до появи карієсу та підвищеної чутливості зубів. Крім того, після такої процедури можна побачити чорні плями на зубах.

Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube
Здоров'я зубів. Фото: скрін youtube

Також небезпечно мазати рослинним маслом місце опіку. Справа в тому, що це відкрита рана, в яку можуть потрапити різні мікроорганізми, що загрожує розвитком інфекції.

Ще в жодному разі не варто використовувати гас для лікування ангіни. Такий метод із народної медицини може спровокувати ураження печінки та отруєння організму, адже отруйний гас активно всмоктується в кров через слизові.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Список заборонених рецептів поповнило лікування забитих місць за допомогою молодої кропиви. Опіки після цього рослини викликають алергічні реакції, а в гіршому випадку - набряк Квінке, який загрожує смертю.

Забій голови, mrtpetrograd
Забій голови, mrtpetrograd

Лікарі також не радять використовувати скипидар для лікування артриту, артрозу, радикуліту чи серцево-судинних захворювань. У домашніх умовах не варто експериментувати з цим засіб, тому що він має чимало наслідків - алергічна реакція, екзема та інші захворювання шкіри, а також отруєння, аритмія та інсульт.

Нагадаємо, чи допомагають курячий бульйон та чай під час застуди: медики розкрили правду

Раніше ми писали про те, що срібло стане як нове: як почистити прикраси в домашніх умовах

Як повідомляв Знай.ua, готуємося до холодів: як правильно відрегулювати вікна на зимовий режим