Через високу вологість і погану вентиляцію навколо вікна і на самому склі може з'являтися чорний грибок. Він не тільки псує інтер'єр, а й може нашкодити здоров'ю, зокрема, викликати алергію або кашель. Позбутися цвілі можна простими домашніми засобами, пише glamour.

Проти цвілі застосовують різні засоби, які підбираються залежно від ураженої площі та її віку.

Як позбутися плісняви, скріншот з відео
Як позбутися плісняви, скріншот з відео

Насамперед експерти рекомендують спробувати оцет. У ньому потрібно змочити губку та протерти уражену поверхню. Також оцет можна розпорошити з пляшки з пульверизатором. Засобу потрібно дати годину, потім протерти поверхню чистою губкою.

Можна використовувати і більш агресивний засіб – побутовий відбілювач. Його потрібно змішати з водою в рівних пропорціях, а потім протерти ділянку уражену пліснявою. Через 30 хвилин протерти поверхню чистою вологою губкою. Працювати слід у рукавичках та з відкритими вікнами.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube
Як позбутися плісняви ​​вдома, скріншот: YouTube

Прекрасно справляється з пліснявою та грибком речовина фунгіцид, яку можна купити у кожному господарському магазині. Засіб розбавляється з водою в рівних пропорціях і використовується так само, як і побутовий відбілювач.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, олія, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: блищатиме.

Також наш портал інформував, як легко позбутися запахів, що в'їлися, в харчовому контейнері: способи, які врятують від біди.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як впоратися з пліснявою в холодильнику, не витративши жодної копійки: безвідмовні лайфгаки.