Кухонні справи займають багато часу, а хочеться його провести зовсім інакше.

Ці невеликі корисні дрібнички допоможуть полегшити таку нелегку справу та впоратися з ними швидко та просто.

1) Зберігання зелені простіше у звичайній банці, яку можна закрити кришкою, або плівкою. Для цього зелень не мити, а просто поставити у ємність, а потім у холодильник. Термін зберігання збільшиться на 2 тижні.

Зелень, фото: Знай.ua
Зелень, фото: Знай.ua

2) Почистити часник легко можна пласкою стороною ножа, просто трохи надавивши на зубчик. В такому випадку лушпиння знімається без зусиль.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Показати ще

3) Заготовки фаршу на потім можна робити зовсім не забруднивши посуд. Для цього на м’ясорубку надягаємо пакетик, готовий фарш фасуємо по інших пакетах і в морозилку. Таким чином будуть брудні тільки пакети з фаршем.

Фарш, фото notagram
Фарш, фото notagram

4) Щоб швидко очистити зварене яйце в круту, варто лише помістити його в невелику банку з водою і потрясти. Тоді залишиться лише зняти шкарлупу.

5) Для швидкого відділення листів петрушки та кропу від стебла варто засунути гілки в терку. Дістаючи їх ви з легкістю відділяєте листя від грубої і не потрібної частини зелені.

6) Якщо ви використали лише половину цибулі, то другу залишаємо у лушпині, змазуємо олією та поміщаємо у контейнер у холодильник. Таким чином вона збереже свою пружність та корисні властивості.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

7)Для того, щоб картопля у мундирах не лопнула, варто додати туди ложку оцту. Тоді вона не розвариться, а шкірка залишиться цілою.

8) Дуже кислий сир можна трохи освіжити, якщо додати туди молока та дати постояти 30 хвилин, а після цього зцідити рідину через друшляк. А молоко буде довше зберігатися, якщо після відкриття переллєте його у банку та додасте дрібку солі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Вау" ефект помітять всі оточуючі: навіщо протирати шкіру обличчя звичайним льодом

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щоб не замерзнути і не спітніти: як слід одягатись у холодну погоду - золоті правила

Також, наш портал інформував, є ризик накликати серйозну біду і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття