Кухонні справи займають багато часу, а хочеться його провести зовсім інакше.

Ці невеликі корисні дрібнички допоможуть полегшити таку нелегку справу та впоратися з ними швидко та просто.

1) Зберігання зелені простіше у звичайній банці, яку можна закрити кришкою, або плівкою. Для цього зелень не мити, а просто поставити у ємність, а потім у холодильник. Термін зберігання збільшиться на 2 тижні.

Зелень, фото: Знай.ua
Зелень, фото: Знай.ua

2) Почистити часник легко можна пласкою стороною ножа, просто трохи надавивши на зубчик. В такому випадку лушпиння знімається без зусиль.

Популярні новини зараз
Пенсіонери втратять надбавки: кого торкнеться у першу чергу Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс Пенсію можна підвищити майже на 300 гривень: яку довідку треба передати до ПФУ Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову
Показати ще

3) Заготовки фаршу на потім можна робити зовсім не забруднивши посуд. Для цього на м’ясорубку надягаємо пакетик, готовий фарш фасуємо по інших пакетах і в морозилку. Таким чином будуть брудні тільки пакети з фаршем.

Фарш, фото notagram
Фарш, фото notagram

4) Щоб швидко очистити зварене яйце в круту, варто лише помістити його в невелику банку з водою і потрясти. Тоді залишиться лише зняти шкарлупу.

5) Для швидкого відділення листів петрушки та кропу від стебла варто засунути гілки в терку. Дістаючи їх ви з легкістю відділяєте листя від грубої і не потрібної частини зелені.

6) Якщо ви використали лише половину цибулі, то другу залишаємо у лушпині, змазуємо олією та поміщаємо у контейнер у холодильник. Таким чином вона збереже свою пружність та корисні властивості.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

7)Для того, щоб картопля у мундирах не лопнула, варто додати туди ложку оцту. Тоді вона не розвариться, а шкірка залишиться цілою.

8) Дуже кислий сир можна трохи освіжити, якщо додати туди молока та дати постояти 30 хвилин, а після цього зцідити рідину через друшляк. А молоко буде довше зберігатися, якщо після відкриття переллєте його у банку та додасте дрібку солі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Вау" ефект помітять всі оточуючі: навіщо протирати шкіру обличчя звичайним льодом

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щоб не замерзнути і не спітніти: як слід одягатись у холодну погоду - золоті правила

Також, наш портал інформував, є ризик накликати серйозну біду і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття