Безсоння – достатньо часта проблема, яка доставляє дискомфорт у житті. Людина, яка хронічно не досипає не має змоги та енергії проводити день ефективно.

Це може вплинути на всі сфери життя, але щоб усунути безсоння варто дізнатися від чого воно з’являється.

Причини безсоння

Причин безліч, але воно представлене у вигляді збою біологічного годинника людини. Попри це можна виділити декілька найпопулярніших причин відсутності сну вночі:

Перед тим, як усувати безсоння варто визначити причину, яка впливає на якість сну.

Безсоння / фото: Unsplash
Безсоння / фото: Unsplash

Способи подолання безсоння

1) При перевірці подушки та матрацу на комфортність, ви повинні переконатися у їх зручності. Для кращого сну рекомендується використовувати ортопедичні приладдя.

Подушка. Фото: скрін youtube
Подушка. Фото: скрін youtube

2) За декілька годин до сну не варто вживати їжу та напої, які містять кофеїн. Такі продукти варто їсти не менше, ніж за 4 години до сну.

3) Провітрювання кімнати перед сном допоможе зробити атмосферу у кімнаті сприятливою.

4) Режим сну повинен бути завжди. Варто виділити для себе оптимальний час, і лягати спати тільки у цей час і не пізніше.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

5) Необхідно створити для себе хоча б мінімальне фізичне навантаження. Це не про роботу, а спортивні заняття, або прогулянки. Вони допоможуть не тільки додати приємної втоми, а і розвантажити мозок.

6) Мозкова активність також повинна бути обмежена, принаймні за кілька годин до сну варто не вирішувати ніяких робочих проблем, або задач.

7) Перед сном можна вживати трав’яний чай з м’ятою, або мелісою. Вони допоможуть заспокоїтися та налаштуватися на здоровий сон.

Та якщо всі несприятливі фактори були усунуті, а безсоння довгий час досі турбує, варто звернутися до лікаря. Безсоння також може бути симптомом хвороби.

Нагадаємо, портал Знай інформував, страждає хребет, кишечник і це далеко не весь список: чим загрожує сидячий спосіб життя

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як вберегти дитину від небезпек Інтернету: поради батькам

Також, наш портал інформував, як подолати відчуття тривоги: три ефективних способи