З кожним роком у всьому світі збільшується число інвесторів, які дотримуються відповідального підходу до інвестування.

За словами Олексія Поволоцького, директора з корпоративного управління і комплаєнс ДТЕК, при прийнятті рішень щодо інвестування сьогодні все більш значущим показником стає корпоративний рейтинг ESG. Він дозволяє бізнесу не тільки демонструвати прихильність принципам сталого розвитку, а й ефективно управляти ризиками.

«Прозоре бізнес-середовище в країні – найважливіша умова для прийняття рішень про інвестиції та розвитку бізнесу. Кожен відповідальний бізнес повинен зробити свій внесок у підвищення інвестиційної привабливості бізнесу та економіки в цілому. Тому, одним з головних пріоритетів Нової стратегії ДТЕК, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей сталого розвитку ООН, є боротьба з корупцією. У своїй діяльності ДТЕК слідуэ політиці «нульової толерантності» до корупції. ДТЕК відкрито ділиться своїми практиками в цій сфері і готові до співпраці», – сказав Поволоцький.

Нагадаємо, з 2010 року в ДТЕК працює спеціальний підрозділ – Служба комплаєнс. Завданням даного підрозділу є побудова ефективної внутрішньої системи з протидії корупції та навчання співробітників проходженню принципам етичного ведення бізнесу, прийнятим в ДТЕК.