Політик, громадський діяч Геннадій Балашов у програмі Дмитра Снєгирьова «Политика наизнанку» розповів, чи зважиться Рада національної безпеки і оборони України на націоналізацію облгазів.

«Ми з вами повинні подивитися, який інтерес у західних корпорацій. Тому що якщо порівнювати нашого олігарха як корпорацію – а це корпорація насправді, тільки збочена, потворна – грошей у них настільки менше і впливу зараз в порівнянні із західними корпораціями... Тоді ми повинні сказати: так як західні корпорації потужні енергетичні контролюють уряд... контролюють РНБО в тому числі – який у них інтерес? У них немає інтересу націоналізації, це їм не треба!», - заявив експерт.

За його словами, головна мета західних корпорацій – дешево купити.

«Тому що коли корпорація заходить на наш ринок і щось продається в країні – вони завжди хочуть купити дешево. Вони навіть, я знаю, що ставили завдання ще при Януковичу, коли він хотів їм продавати... Казав: «Нехай з аукціону купують. Якщо у них грошей більше, нехай більше платять, ніж олігархи». А вони ні, вони говорили: «Ми не будемо. Ми будемо вполовину купувати. Ви приберіть олігархів з покупок». Тому зараз ще одна мета – усунення олігархів – це прибрати їх з майбутніх аукціонів. Тому що державні підприємства все одно підуть на аукціон всі, і їх треба купити дешево. Ось вам і інтерес західної компанії», - сказав Балашов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів, що буде, якщо Україна провалить політику примирення.

Також Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.