Український журналіст, головний редактор сайту Цензор.нет, оглядач ZN.UА Юрій Бутусов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, як оцінювати спроби української влади врегулювати роботу ЗМІ.

«Я насправді вважаю, що це велика помилка і повне нерозуміння значення засобів масової інформації. Будь-яка влада проходить через це і думає, що всі проблеми в неї виникають через погану інтерпретацію в поганих засобах масової інформації. Це дуже розповсюджена історія і, на жаль, це зараз такий самий новий виток вже в нової влади. Не можна засоби масової інформації регулювати за допомогою держави», - стверджує експерт.

За його словами, політико-правові рішення РНБО можна пояснити інтересами національної безпеки.

«Але це кожного разу приймаються конкретні рішення по конкретній ситуації. Воно не може бути загальним правилом. Це неможливо зробити. Бо інформація – це є не та матерія, яку ти можеш регламентувати. Регламентація роботи ЗМІ – це насправді поразка для держави і поразка для самої влади. Це влада сама себе позбуває таким чином засобів м’якого впливу, м’якої сили», - каже Бутусов.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів, чому Коболєва зняли з посади.

Також Знай.uа повідомляв, що Бізяєв пояснив, що в сучасному світі потрібно балансувати, а не обирати сторону.