Про неможливість адаптації тарифу на електроенергію до кожного окремого регіону розповів глава комітету з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олег Попенко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Нас вже готують до того, що в будь-якому випадку ми прийдемо до того, що тариф для побутового споживача буде підвищуватися», - зазначає гість програми. Тим не менш, він каже, що остаточно це питання поки що ще не вирішили.

Експерт пояснює, що тариф так чи інакше складається з кількох елементів. Перший - це виробництво електроенергії. Тут теж є свої складові, зокрема кожен вид енергії – теплова, атомна, гідроенергетика та поновлювані джерела, як-от вітрова чи сонячна. Далі йде передача електроенергії високовольтними та низьковольтними шляхами. За його словами, перший тариф має встановити «Укренерго», а другий – обленерго. І остання складова – це податки населення.

Міненерго оцінило виробництво електроенергії з усіма складовими для побутового споживача, каже Попенко, сумою у 2,5-4 гривні. «Тому що той же тариф на розподіл для “Укренерго” в кожній області різний», - пояснює він. Якщо взяти конкретний приклад, то у столиці України він нижчий, аніж у Луганській області. «Тому що це кількість споживачів, відстань від високовольтних мереж до споживача – все це впливає на вартість», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Нагадуємо, Попенко розповів, наскільки виросте заборгованість за комуналку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ назвав причини зростання цін на товар.