Обвал цін на електричну енергію на оптовому ринку до рівня 50 коп./кВтг, який значною мірою викликаний діями НКРЕКП, призведе до неминучого банкротства і зупинки всіх генеруючих потужностей.

Про це заявила народний депутат («Слуга Народу») Людмила Буймістер на своїй сторінці в Facebook.

«11 травня Україна відновила прямі закупівлі струму в країни-агресора. У той же самий час оптова ціна в Україні днями упала до 50 коп./кВт.годин – тобто в 3 рази менше кінцевого тарифу для населення. Це прямий результат імпорту і диверсії російських енергокомпаній, підтриманих українськими чиновниками», - зазначила Буймістер.

За її словами, обвал цін став безпосереднім наслідком дій Національного регулятора. Нардеп наголосила, що така ситуація призводить до колосальних збитків всіх без винятку енергетичних компаній і їх неминучого банкротства.

«Нинішня ситуація створює пряму загрозу національній безпеці і загрожує втратою енергетичної незалежності. Вона має бути терміново розглянута на засіданні РБНО, інакше країна ризикує ще до початку опалювального сезону впасли в повну залежність від країни-агресора.», - заявила нардеп.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. З початку року імпортовано понад 600 млн кВт годин на 1 млрд грн.

15 квітня Верховна Рада схвалила законопроект про заборону імпорт струму з Росії і Білоусі, надавши НКРЕКП повноваження обмежувати доступ до міждержавних перетинів.

Нагадаємо, Україна розпочала імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. З початку року імпортовано понад 600 млн кВт годин на 1 млрд грн.

Попри публічні заяви президента Володимира Зеленського і голови уряду Дениса Шмигаля про недопустимість імпорт, поставки до теперішнього часу тривають. Публічно імпорт відстоює голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, який ще в лютому з трибуни Верховної ради заявив про користь імпорту електроенергії з Росії і Білорусі.